dilluns, 1 de febrer del 2010

Entre les murs



Film francés, un altre cop, que plasma el que és la vida d'un profesor durant la seva estada en un institut dels voltants de París, d'un barri marginal ple d'immigrants. Per una persona acostumada a la vida estudiantil d'entre 16 i 18 anys no li serà cap xoc veure tot el què passa en la pel·lícula, però per a una persona que no té cap referència dintre d'aquest món serà molt impactant de veure.

Sense arribar a ser un documental, aquest film és la plasmació d'una societat cruel, que no té diners per viure i que tampoc els importa gaire la seva educació. Es troben apartats dels centres socials, es troben a les afores d'una gran ciutat que els deixa de banda i ells embesteixen sobre la gent que els intenta ajudar. La pel·lícula en si no té un argument sòlid, però ja dic, tampoc arriba a ser un documental. No té efectes especials, no té cap guardó per millor fotografia o millors efectes de so, però és una pel·lícula molt i molt interessant.

Recomano 100 % veure aquesta pel·lícula. Es pot veure en V.O. sense subtítuls, és molt i molt entenedora i encara que sembli mentida, podem escoltar un francés més clar quan parlen els alumnes (que són immigrants) que no pas quan parlen els professors (que tenen un cert nivell de francés). En una primera instància pot semblar que no s'entendrà res perquè el francés marginal té moltes variants, però és fàcil de seguir els diàlegs i les conversacions entre els participants del film.

1 comentari:

Dades

La meva foto
Sabadell, Barcelona, Spain

Seguidors